Fräscht badrum med nya gummilister

Vatten som rinner ut över hela badrumsgolvet är aldrig trevligt. Det tenderar att sugas upp i badrumsmattan eller stampas ut i resten av lägenheten. Du kanske känner igen den där känslan när man vill ha golvet torrt samma ögonblick man kliver ur duschen. Det är snabbt fixat! Med en flexibel gummilist är det busenkelt att forma ditt eget duschgolv. Avgränsa badrumsgolvet i linje med duschdraperiet genom en gummilist i t-profil, och håll vattnet på sin plats. Nämligen i duschen. Byt ut golvskrapan till denna enkla lösning. Är dina gummilister som du har i nuläget smutsiga med avlagringar eller missfärgningar kan det också vara läge för ett nytt set med gummilister. Ett snabbt och billigt sätt att fräscha upp badrummet.

Gummilistens egenskaper

Dessa långa saker finns att välja i alla möjliga färger, formar och längder. Vad de alla har gemensamt är gummits slitstarka och följsamma material är enkelt att jobba med. Tack vare den hållbara och följsamma texturen är de perfekta att använda vid olika tätningar som ska stå emot tuffa väder. Gummi är känt för att stå emot stark kyla och värme utan att frysa eller torkas ut. Gummit lägger sig tätt mot ytan du väljer att täta och släpper varken igenom kyla, fukt eller damm. Gummilister är populära för att skydda kanter inomhus för att undvika skador och slag mot kroppen. Självklart är detta även användbart för att säkra hemmet för barn.

Användningsområden

Gummilister används på alla möjliga områden så som bilar, båtar, dörrar, duschar, fönster och kanter. Det som alla dessa ytor har gemensamt är att de antingen skyddar glas mot fukt och kyla eller kanter mot stötar och skador. Precis som vi människor har vår mjuka hud för att skydda oss, samt muskelvävnader, så är detta fordons och andra hårda materials svar på isolering av energiförlust och hårda slag. Faktum är att en gummilist kan spara dig otroligt mycket energi både i hemmet och i bilen. Om kylan läcker in runt glaset, så kommer värmen gå förlorad. Du måste därmed använda mer ström eller energi för att värma upp huset konstant. Om du har gamla gummilister kan du lätt känna ett kallt drag runt dina fönster. Detta kan även enkelt lätt kontrolleras med ett värmeljus inomhus. Tänd ett ljus och för flamman försiktigt runt fönstrets karm i väggen. När du ser ett drag i flamman, så kan du enkelt identifiera glappet av gummilisten eller eventuell annan tätning som finns på plats.

Din och elräkningens nya vän

Att spara på energi i hemmet är inte raketforskning. Antingen undviker du att använda apparater i onödan, eller så byter du ut dem till strömsparande motsvarigheten. En annan självklar sak är att ta till vara på det man har. Har du ett varmt hus, eller kall frys, ska du se till att det hålls så. Om kyla läcker ut åt något håll, går energi som ditt hem producerat åt skogen, och din elräkning går upp i samma takt som detta skall tas igen. Se till att ha nya gummilister som gör att kyla inte läcker ut från frys och kylskåp, samt att värmen i ditt hus eller lägenhet bevaras så länge som möjligt.