Fyra anledningar till varför det är viktigt med en tydlig brevlåda

En tydlig brevlåda är mycket viktigare än vad många faktiskt tror. De flesta av oss tänker nog inte speciellt mycket över våra brevlådor eller hur lättlästa de egentligen är. Men om du tar dig tiden till att faktiskt kika lite närmare på din gamla namnskylt brevlåda, märker du nog snabbt hur svårt det kan vara att läsa texten på den. Här följer fyra bra anledningar till varför alla bör förbättra och förtydliga deras brevlådor.

Du slipper få fel post

Den första och viktigaste anledningen är att du slipper få hem någon annans post i din namnskylt brevlåda. Ingen vill ju behöva gå över till grannen för att lägga den felskickade posten på sin plats. Det samma gäller ju dina grannar. De vill ju inte ha din post i sina brevlådor heller. Därför är det så viktigt att alla i grannskapet ser till att göra sina brevlådor så tydliga som möjligt.

 

Slipp reklamblad och annat onödigt

I stort sett alla har någon gång fått reklampost eller annan onödig post i sin namnskylt brevlåda. När denna typ av post kommer i större mängder varje vecka kan tillslut bli galen. Om man inte vill ha någon onödig post i sin brevlåda, bör man därför göra detta extra tydligt. Sätt upp dekaler eller skyltar som visar att du inte vill ha någon reklampost, eller vad det nu är som du absolut inte vill ha hemskickat. Sätt dessa skyltar eller dekaler på din namnskylt brevlåda, så ska du se att problemen sakta men säkert försvinner.

Lättare att besöka dig

Upplever du att de som vill besöka dig inte hittar rätt direkt? Då beror det med största sannolikhet på att din brevlåda är för otydlig. Brevlådan är en av de första sakerna folk kollar på när de försöker hitta rätt. Om brevlådan då är otydlig, är risken stor att de inte hittar rätt och knackar på hos fel person. Gör dina besökare en tjänst och se till att hålla din namnskylt brevlåda så tydlig och lättläst som möjligt.

Ett bra tips är att skaffa en extra stor husnummerdekal att sätta på sin namnskylt brevlåda. Den ska helst vara så stor att man inte behöver gå hela vägen fram till brevlådan för att se vilket husnummer den har.

Få tid över till annat

Ja, du kan faktiskt spara lite tid varje vecka, bara genom att göra din brevlåda tydligare. När du slipper sortera felskickad eller onödig post, sparar du tid. Denna tid kan du sedan välja att lägga på något viktigare eller roligare i livet. Lite extra tid tackar man ju aldrig nej till!

Såhär gör du din brevlåda tydligare

Att göra sin namnskylt brevlåda tydligare är superenkelt. Allt du behöver göra är att beställa några dekaler på nätet. Skaffa dekaler med husnummer och namn på alla som bor på din adress. Om du vill slippa reklampost, lägger du bara till en ingen reklam tack-dekal. Svårare än så är det inte. Det är en snabb, enkel och billig lösning.