Två vis att marknadsföra sin produkt med animationsvideor

Klockan tickar ner till den efterlängtade värmen, när solens strålar äntligen når vårt avlånga land. Runtom i Sverige tar folk ledigt för att kunna njuta av sommaren, komma bort från jobbet ett tag och shoppa loss som aldrig förr. Just därför är sommaren en ypperlig tid för att marknadsföra sina produkter och kanske erbjuda en och annan rabatt som verkligen lockar till sig kunder. Inom företagen slår de samman sina huvuden för att komma på en idé till det allra bästa reklaminslaget. Nu när de potentiella kunderna inte längre tillbringar alla sina timmar på jobbet finns det en större chans att de märker av den reklam som finns runtom dem.

 

Varför inte därför marknadsföra på rätt sätt, genom att dra nytta av animationsvideor, eller ”animerade reklamfilmer”, om man föredrar den benämningen. Med alla de fördelar som animationsvideor har att erbjuda är det inte konstigt att de bli ett allt mer populärt sätt att förmedla ens budskap och få omvärlden intresserade av den produkt som man vill få såld. Det är inte bara ett populärt sätt att marknadsföra, men det är även ett marknadsföringssätt som ger goda resultat. Det är inte för intet som så många har valt att införskaffa sig en animationsvideo. Vad är det dock egentligen med animationsvideor som gör dem så imponerande?

 

Kunden glömmer en inte i första taget

 

En animationsvideo tar hjälp av ett par olika metoder för att föra fram det budskap som företaget vill att den ska göra. För att få det resultat som man eftersöker behövs både en speaker som förmedlar information kring ens produkt samt bilder och andra visuella medel som visar hur produkten fungerar. Det kan handla om text som förstärker det som speakern säger, grafer som visar statistik eller animationer som visar hur produkten tillämpas i den riktiga världen. När man tar hjälp av både auditiva och visuella metoder har det visat sig att tittare minns 58 % mer av den film som de har sett. Med en animationsvideo kan man därför se till så att ens potentiella kunder minns ens produkt under en längre tid.

 

Gör det lätt för tittaren

 

En animationsvideo är tänkt att på ett enkelt sätt visa och förklara hur en produkt fungerar under en ganska kort tid. En vanlig animationsvideo varar i princip endast i 30 sekunder. Det finns undantag där produkten är i behov av en längre förklaring, men det är bäst att hålla sig till en halv minut. Här ska man inte gå in på extremt specifika detaljer, utan ska istället allmänt tala om vad ens produkt används till och hur tittaren kan gynnas av att köpa den. Den korta videolängden tillsammans med den tydliga informationen gör så att tittaren enkelt kan förstå och smälta den fakta som de har mottagit.