Varför ska man skaffa en hundbur till bilen?

Du som hundägare har säkert tänkt en del över hundburar till bilar och varför de har blivit så populära genom åren. Om du ännu inte har skaffat dig en egen bilbur, bör du helt klart överväga det. Här är några skäl till varför även du ska skaffa en ordentlig hundbur till din bil.

Inte tillåtet att ha hunden lös
Det finns ingen lag som säger att hundar inte får vara lösa i bilen under färd. Dock räknas hunden in under bilens last, så därför är det inte tillåtet att låta hunden vara lös. Har du hunden lös i bilen och du blir stoppad av polisen, kommer du att få betala böter. De allra flesta kan nog hålla med om att det är en ganska onödig och tråkig utgift. Denna utgift slipper du om du bara ser till att hunden sitter i en hundbur.
Inte bara för din hunds skull
Alla hundägare vill ju såklart göra det allra bästa för sina hundar och se till att de är trygga. Att köpa testade och godkända hundburar är det allra bästa man kan göra för både sin hund, men också för sig själv som hundägare. När en olycka väl inträffar, kommer hunden att stanna kvar bak i bilen. Den kommer alltså inte att flyga runt och skada någon av passagerarna inne i kupén. Du kan därför se en ordentlig hundbur som en bra investering. Ja, kanske till och med som en livförsäkring för alla som reser i bilen.

Många fördelar
En riktig bilbur fungerar inte enbart som en typ av skydd för dig och din hund. Den kan även fylla många andra funktioner.

Många av bilburarna på marknaden har inbyggda lås. Det kan vara riktigt smart för dig som vill kunna lämna hunden i bilen ibland. När du har en bur med lås kan du lämna bakluckan öppen så att hunden kan få frisk luft på varma dagar, utan att du behöver oroa dig för att någon ska komma och rota i din bil medan du är borta. Detta betyder självklart inte att du kan lämna din hund i bilen när som helst. Är det riktigt varmt och soligt så är det alltid bäst att ta med sig hunden ut ur bilen.

Om man jämför med andra lösningar som exempelvis selar, är hundburar riktigt bra till åksjuka hundar. Att behöva göra rent efter en åksjuk hund som färdats i till exempel en sele inuti kupén kan bli ganska tråkigt, för att uttrycka det milt. Det slipper du såklart med en hundbur.